Argentina vs Colombia: Lionel Messi inspirerer La Albiceleste til Copa America-finalen

SPORT
  • Små unnslippe for Argentina da de slo Colombia 3-2 på straffe for å gjøre Copa America finalen
  • Et mål hver fra Lautaro Martinez og Edwin Cardona sørget for at begge lagene kansellerte hverandre etter 120 minutter
  • Edwin Cardona som scoret Colombias utligning i det 61. minutt endte opp med å tape sin siste straffe

Argentina går videre til finalen i Copa America for første gang siden 2016 etter å ha slått Colombia 3-2 på straffe på Estadio Nacional de Brasilia onsdag 7. juli.

Knekkeren strakte seg inn i skuddvekslinger etter at ingen av sidene kunne vise overlegenhet, da kampen endte uavgjort 1-1 i den normale reguleringsperioden og i forlengelsen av tilleggsminuttene.

La Albiceleste fikk spillet en lys start med Lionel Messi som kombinerte godt med Lautaro Martinez for å gi det argentinske laget ledelsen bare sju minutter etter møtet.

Lionel Messi feirer keeper Emiliano Martinez etter å ha sendt Argentina til Copa America-finalen. Foto av NELSON ALMEIDA/AFP
Kilde: Getty Images

Målet ga Lionel Scalonis menn ledelsen i de første minuttene av kampen, men Luis Diaz sitt mål assistert av Edwin Cardona kansellerte argentinernes tidlige mål.

Alle anstrengelser fra begge lag for å avslutte kampen innen 90 minutter mislyktes, og de tok fatt på ytterligere 30 ekstra minutter som heller ikke ga mål for noen av sidene.

Imidlertid scoret de 14-dobbelte mesterne tre av sine spot-spark mens Colombia bare klarte å sette to av sine fem spark i nettmaskene - og dermed skapte passasjen for Messi og hans menn til å gå videre til finalen.

Argentina møter Brasil i Copa America-finalen

De skal nå møte vertslandet Brasil om tittelen ettersom Barcelona-kapteinen håper å vinne sin første tittel for landet sitt på seniornivå.

Argentina kårer sin 15. Copa America-tittel, mens Selecao håper å ta sin 10. etter å ha vunnet den siste utgaven som ble arrangert på hjemmebane.

Italia slo Spania og nådde finalen i EM 2020

YEN.com.gh tidligere rapportert at Italia er gjennom til finalen i EM 2020 etter å ha slått Spania under straffer i semifinalemøtet deres på Wembley Stadium tirsdag kveld 6. juli.

Begge lag spilte uavgjort 1-1 etter ordinær tid før de satte opp en episk straffesparkkonkurranse etter at ingen av sidene scoret vinneren etter ekstraomganger.

Alvaro Morata, som scoret utligningen i løpet av den ordinære tiden, ble redusert fra helt til null etter å ha misset et avgjørende punktspark for å la Italia sikre progresjonen takket være Jorginho som kjølig satte inn avgjørelsen.